Consells d’estalvi energètic a la cuina

Ara que s’apropen les dates nadalenques passem més temps a casa i organitzem els grans dinars i sopars familiars. Això provoca un increment del consum d’electricitat a les llars.

A SOLCAM volem donar-vos alguns consells perquè aquest Nadal estalvieu energia a la cuina de casa.

Esperem que us siguin d’utilitat:

  1. Cuinar amb olla a pressió i amb poca aigua suposa un estalvi del 50% d’energia.
  2. Tapant les olles, cassoles i paelles aconseguirem estalviar un 25% d’energia.
  3. Els forns de convecció afavoreixen la distribució uniforme de la calor, estalvien temps i gasten menys energia.
  4. Estalviaràs energia si aprofitaes al màxim la capacitat del forn i cuines el nombre més gran d’aliments simultàniament.
  5. No és necessari preescalfar el forn per a coccions superiors a una hora, així estalviaràs energia.
  6. No obrir el forn innecessàriament per a revisar el menjar. Cada cop que es fa es perd un mínim del 20% de l’energia acumulada.
  7. Apagar el forn abans de finalitzar la cocció: la calor residual serà suficient per a acabar el procés.
  8. No utilitzar el forn per a cuinar petites quantitats d’aliments, ni per a reescalfar o descongelar.
  9. Mantenir els filtres de la campana en bon estat de neteja fan que aquesta sigui més eficient. És important seleccionar el nivell d’extracció per a un òptim funcionament.

Amb aquests petits gestos podeu estalviar fins a un 25% de’energia i gaudir d’un Nadal sense sorpreses a la factura de la llum.

A més, amb la instal·lació de sistemes d’energia solar podràs produir la teva pròpia energia i dependre de la xarxa elèctrica. Passa’t a l’autoconsum!.

 

 

 

Comparteix: