Dia Mundial de l’Energia

El 14 de febrer és el Dia Mundial de l’Energia, una data que se celebra cada any i té com a objectiu conscienciar sobre la importància de l’energia i l’ús responsable dels recursos energètics. Una data establerta com un dia per reflexionar i que ens anima a actuar per encaminar-nos cap a un món cada cop més sostenible. L’energia és un recurs vital per al desenvolupament econòmic i social dels països i és essencial per a la satisfacció de les necessitats bàsiques de la població, com la il·luminació, l’alimentació o la climatització. A més, és un factor clau en la lluita contra la pobresa i el canvi climàtic.

Cada 14 de febrer celebrem el Dia Mundial de l’Energia, una jornada que anualment aborda un tema específic relacionat amb l’energia, sempre amb el propòsit de promoure un ús responsable, la conservació dels recursos naturals i el combat al canvi climàtic.
Diferents entitats organitzen conferències, xerrades educatives, campanyes de sensibilització… tot amb l’objectiu de recordar la importància que té l’energia pel nostre dia a dia. A Solcam, promovem la recerca de noves fonts d’energia netes i renovables, com l’energia solar, amb la finalitat de reduir la dependència dels combustibles fòssils. “A escala general, ja ens hem adonat que els recursos energètics tradicionals són finits i la seva sobre explotació ens aboca al desastre climàtic, per tant, és necessària la transició energètica cap a l’ús d’energia provinent de fonts renovables, això no només garanteix la sostenibilitat del planeta en l’àmbit ambiental, sinó que a més democratitza l’accés a l’energia; permet a tots els països, grans i petits, poder disposar de recursos energètics suficients per garantir el seu desenvolupament.” Explica Marc Segura, CEO de Solcam.

El Dia Mundial de l’Energia és una oportunitat perquè els països i les organitzacions internacionals treballin junts per a fomentar la cooperació i la col·laboració en la cerca de solucions sostenibles per a l’energia, però també és una oportunitat perquè a escala local, la població, prenguem consciència del nostre paper en l’ús responsable de l’energia i apliquem mesures per a reduir la nostra petjada de carboni i donar suport a la transició a un futur més sostenible.

Està a la nostra mà aportar el gra de sorra que suma en la transició energètica, a banda de poder ser més autosuficient i tenir capacitat de decidir sobre l’energia que utilitzem, cosa que fins fa poc estava en mans d’oligopolis, i que ara amb l’energia fotovoltaica d’autoconsum, permet a cada llar, ser productor+consumidor = prosumidor. Des de Solcam, animem a tothom a fer un ús eficient de l’energia, mitjançant l’ús d’aparells de baix consum, l’ús d’energies renovables i el reciclatge dels residus, no només en un dia puntual com el Dia Mundial de l’Energia, sinó cada dia.

Comparteix: