El Grup Solcam s’expandeix al Brasil en la producció d’energia solar fotovoltaica

El director executiu i el director tècnic del grup s’han desplaçat a l’Estat de Minas Gerais per col·laborar amb un consorci d’empreses espanyoles

Brasil compta actualment amb un excés de demanda energètica que no pot cobrir amb les fonts convencionals de producció d’energia del país. En els últims anys el descens de les precipitacions ha fet que la producció hidroelèctrica, principal producció d’electricitat del país, s’hagi vist reduïda al temps que la demanda ha augmentat. En aquest escenari, el govern brasiler ha apostat fort per la producció distribuïda amb energia solar fotovoltaica, fins al punt que a hores d’ara es construeixen grans plantes de producció d’energia amb sistemes d’energia solar fotovoltaica.

És per aquest motiu que Brasil, no només ha promocionat aquest tipus de plantes solars, també ha regulat el mercat en base al “balanç net”, és a dir, les persones o empreses que ho considerin podran construir una planta solar que els permeti utilitzar l’energia en les seves cases o indústries, encara que la instal·lació solar no estigui ubicada en el mateix lloc que la propietat, i això es possible gràcies a la compensació de consums, tot allò que produeixen es consumit o bé injectat a la xarxa en forma de saldo energètic a a favor del productor que en podrà disposar durant un període de fins a 36 mesos.

En aquest escenari, Solcam, ha estat cridada per un consorci d’empreses espanyoles ja instal·lades a l’Estat de Minas Gerais, per tal de dissenyar i desenvolupar plantes de producció d’electrictat a partir de plaques fotovoltaiques. A través de l’empresa Asolar, concessionària del servei de manteniment de les línies elèctriques del nord de l’Estat, els representant de Solcam estaran fins mitjans de mes parlant amb diferents empreses consumidores de grans quantitats d’energia com puguin ser explotacions mineres, indústries ceràmiques i tèxtils i explotacions ramaderes. Cal apuntar que l’Estat de Minas és més gran que tot França, i allí es produeix la carn, el tèxtil i la ceràmica de tot Brasil, entre altres.

Des de Solcam esperen que durant aquests dies s’arribin a tancar els pre-acords amb que ja s’han estat treballant des de fa mesos. El director executiu del Grup Solcam, Marc Segura, i el director tècnic, Francesc Segura, es troben a Minas Gerais per tal de poder tancar els pre-acords tant pel que fa a les instal·lacions com a possible formació.

IMG-20150709-WA0001

Comparteix: