La instal·lació de l’empresa Solcam representarà una reducció d’emissions de 125 tones de CO2 l’any i un estalvi anual de gairebé 32.000€

Els 588 panells fotovoltaics, de silici monocristal·lí i amb dos inversors de connexió a xarxa, ocuparan una superfície total de 1.282 m2. La instal·lació tindrà un acabat exterior de xapa amb forma de teula, assegurant la generació d’energia fotovoltaica el màxim nombre d’hores del període d’irradiació solar. La intervenció es traduirà en una potència nominal resultant de 200Kwn i una potència pic de 267,54Kwp. El Port Tarragona estima que, amb els panells, la producció serà de 420MWh/any representant una reducció anual d’emissions de 125tCO2 i un estalvi econòmic anual de 32.000 euros.

Es tracta d’una instal·lació de tipologia denominada ‘sense excedents’, és a dir per autoconsum, injectant l’energia produïda, per la planta fotovoltaica, a un dels transformadors perquè sigui utilitzada en qualsevol dels subministraments que hi pengen. En cas, que la producció sigui superior al consum del primer transformador, l’energia també seria aprofitada pels consums que pengen del segon transformador. Si, així i tot, l’energia produïda fos superior al consum resultant de la suma dels dos transformadors, la mateixa instal·lació modula, de forma automàtica i instantània, la producció de la planta per tal de no generar excedent, és a dir, evitar energia no aprofitable.

En definitiva, els panells funcionaran com una petita central de producció d‘energia elèctrica, que injectarà el corrent produït a la xarxa interna de l’edifici pel seu autoconsum. Aquest nou sistema augmentarà la sostenibilitat i l’estalvi energètic i s’unirà a altres sistemes similars ja en funcionament en equipaments del Port de Tarragona. Actualment, el Port ja produeix energia elèctrica amb plaques fotovoltaiques en el sostre de l’edifici administratiu, a l’edifici del nou Punt d’Inspecció Fronterer (PIF), a les dependències de Duanes, a la Confraria de Pescadors i a l’edifici de la Policia Portuària.

Amb aquesta nova instal·lació, el Port de Tarragona continua amb la implementació efectiva del seu Pla de Sostenibilitat-Agenda 2030 que recull les accions sostenibles i de cura amb el medi ambient que permeten dura a la pràctica el seu compromís amb l’entorn.

Comparteix:
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *