Mites i veritats sobre l’autoconsum solar

Tot i cada vegada més famílies i empreses s’estan passant a l’autoconsum solar en els últims anys, continuen havent-hi molts dubtes i mites arran d’aquestes energies renovables. Des de SOLCAM volem ajudar-vos a comprendre millor aquesta tecnologia i a aclarir tots els vostres dubtes perquè us passeu a l’energia solar davant l’emergència climàtica que estem vivint.

Aquests són alguns dels mites:

– Les plaques solars no són rendibles: ❌FALS
Avui en dia, et permeten un estalvi de fins al 30% de la inversió a l’any, amb una rendibilitat del 15-20% anual.

– Requereix una gran inversió inicial: ❌FALS
Tot i que la inversió inicial és la més important, l’estalvi que suposa fa que l’amortització de les plaques sigui ràpida. També existeixen algunes empreses que instal·len les plaques fotovoltaiques en règim de lloguer.

– L’autoconsum queda inoperatiu a la nit: ❌FALS
Avui en dia, s’instal·len bateries de liti que ofereixen la possibilitat d’emmagatzemar l’energia per utilitzar-la durant la nit o quan no hi hagi sol. Això et permet ser totalment independent de la xarxa elèctrica.

– Les plaques solars requereixen molt manteniment: ❌FALS
Les plaques estan dissenyades per resistir a la intempèrie, faci calor o fred, i estan fabricades amb materials molt resistents. L’únic manteniment necessari és la neteja de pols 3-4 cops a l’any perquè els panells solars continuïn treballant a ple rendiment.

– Es necessiten superfícies molt extenses per a la instal·lació de panells solars: ❌FALS
Existeix una gran varietat de grandàries i disposicions en la instal·lació de panells d’autoconsum. Des de SOLCAM fem instal·lacions fotovoltaiques des de petites residències a grans naus industrials.

– Alta pressió fiscal sobre l’autoconsum: ❌FALS
Ja fa uns anys que ha desaparegut la pressió fiscal i pel contrari existeixen diferents ajudes i rebaixes fiscals a les energies renovables, com bonificacions a l’IBI o a l’ICIO.

Encara necessites més raons per fer el canvi? ☀️☀️ Truca a SOLCAM i t’informarem sobre les diferents opcions que podem oferir-te.

Comparteix: