Solcam visita la Intersolar Europe a Munic

Un equip de Solcam va estar present a la Intersolar Europe de Munic, la fira referent del sector de l’energia solar. Un sector impulsat, principalment, per l’energia solar fotovoltaica, cal destacar que el 80% dels expositors hi estaven relacionats directa o indirectament.
L’aposta europea i mundial en el sector d’aquesta energia va dirigida principalment a les instal·lacions d’autoconsum, una realitat ben diferent a la de l’Estat Espanyol. Aquí, encara ens discutim si es poden, o no es poden fer, aquestes instal·lacions o si les hem de gravar amb un impost, mentre que a la resta del món ja estan fent autoconsum a grans consumidors d’energia, fins i tot es començen a crear en països llatinoamericans autèntiques xarxes de producció elèctrica distribuïda.
Igualment, el sector del es instal·lacions aïllades –acumulació d’energia en bateries- cada any fa un salt endavant en la millora i la industrialització de baterires per acumular electricitat. Exemples clars són la presentació de Tesla, present en tota la fira o com altres marques com Samsung o LG ja varen presentar una nova generació de bateries destinades al consum domèstic que acumulen l’energia necessària de la llar en equips que fan del conjunt de bateries/fotovoltaica un electrodomèstic més i aconseguint que amb un equip de la mida d’un frigorífic tot allò que cal per produir-se la pròpia energia a casa.
Un fet preocupant és que tots els expositors amb els que Solcam ha tingut contacte estan d’esquena al mercat espanyol, ja que s’en han adonat que les regulacions que s’estan promovent a l’estat impedeixen que cap d’elles es plantegi poder obrir una seu, delegació o una representació. Tècicament han centrant els esforços de comercialització dels seus productes a la resta d’Europa, llatinoamèrica i la Xina.
Malgrat tot, des de Solcam aconsellem aquestes instal·lacions d’autoconsum i d’independència del sistema elèctric tarifari actual. Més endavant us presentarem les novetats i els exemples realitzats molt a prop de casa nostra.

Comparteix: