Volem compartir un dels projectes en els quals hem estat treballant darrerament, la instal·lació d’un terra radiant per climatitzar l’ampliació del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer de Cambrils, per llar d’infants i infantil.

Cada vegada són més les famílies i institucions que opten per aquest sistema de climatització que consisteix en la instal·lació de la canalització sota del sol de l’habitatge o de l’edifici. Funciona a través d’un circuit de canonades o cables que queda amagat a terra, parets o inclús sostres. Aquest sistema de distribució de la calor és adaptable a qualsevol font d’energia, basat en un concepte antic de calefacció: “peus calents i cap fred”. La calor aportada pel terra radiant és uniforme a tota l’estança i aporta una gran sensació de confort ajudant al fet que entre el punt més calent i més fred de la casa, no hi hagi una diferència de temperatura superior a 5 °C. Una solució ideal en aquest cas perquè els nens i nenes del col·legi gaudeixin de tot el confort que es mereixen.

La calor ve del terra i arriba fins a una altura de 2 a 3 m., just on es necessita. Això ens dóna un confort a 18 ºC, temperatura ambient, idèntic a 20 ºC amb sistema convencional. Cada grau de diferència a la temperatura de la casa significa un estalvi del 6% al 8% en despesa de calefacció.

Hi ha dos tipus de terra radiant, els que funcionen amb aigua o els que van amb electricitat, i poden servir per aportar fred y/o calor a l’edifici.

El millor és fer aquest tipus d’instal·lacions quan s’està construint l’habitatge o edifici si es fa una reforma general, ja que s’han d’aixecar els terres totalment per la correcta instal·lació.

Si vols conèixer quines solucions podem aportar per a la teva llar no dubtis en contactar amb nosaltres trucant al 977 368 034

Comparteix:
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *