Terra radiant per climatitzar el nou edifici de La Salle de Cambrils

Volem compartir un dels projectes en els quals hem estat treballant darrerament, la instal·lació d’un terra radiant per climatitzar l’ampliació del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer de Cambrils, per llar d’infants i infantil.

Cada vegada són més les famílies i institucions que opten per aquest sistema de climatització que consisteix en la instal·lació de la canalització sota del sol de l’habitatge o de l’edifici. Funciona a través d’un circuit de canonades o cables que queda amagat a terra, parets o inclús sostres. Aquest sistema de distribució de la calor és adaptable a qualsevol font d’energia, basat en un concepte antic de calefacció: “peus calents i cap fred”. La calor aportada pel terra radiant és uniforme a tota l’estança i aporta una gran sensació de confort ajudant al fet que entre el punt més calent i més fred de la casa, no hi hagi una diferència de temperatura superior a 5 °C. Una solució ideal en aquest cas perquè els nens i nenes del col·legi gaudeixin de tot el confort que es mereixen.

La calor ve del terra i arriba fins a una altura de 2 a 3 m., just on es necessita. Això ens dóna un confort a 18 ºC, temperatura ambient, idèntic a 20 ºC amb sistema convencional. Cada grau de diferència a la temperatura de la casa significa un estalvi del 6% al 8% en despesa de calefacció.

Hi ha dos tipus de terra radiant, els que funcionen amb aigua o els que van amb electricitat, i poden servir per aportar fred y/o calor a l’edifici.

El millor és fer aquest tipus d’instal·lacions quan s’està construint l’habitatge o edifici si es fa una reforma general, ja que s’han d’aixecar els terres totalment per la correcta instal·lació.

Si vols conèixer quines solucions podem aportar per a la teva llar no dubtis en contactar amb nosaltres trucant al 977 368 034

Comparteix: