El Port de Tarragona tria a Solcam per la instal·lació fotovoltáica a la coberta del museu del Port

Aquesta setmana l’Autoritat Portuària ha adjudicat a SOLCAM la instal·lació de 578 panells fotovoltaics a la coberta del nou Museu del Port. Aquest panells sumaran 263 kW de potència màxima al sistema de producció ja existent d’energia elèctrica fotovoltaica del Port, que assolirà així una capacitat màxima de producció de 419,81 MWh/any, dels quals 389,44 MWh/any seran per autoconsum.

La intervenció es preveu començar durant el mes de setembre amb un termini d’execució de sis setmanes.

La futura instal·lació funcionarà com una petita central de producció d’energia elèctrica, que injectarà el corrent produït a la xarxa interna de l’edifici pel seu autoconsum. La instal·lació estarà ubicada sobre la coberta amb un acabat exterior de xapa amb forma de teula de l’edifici, assegurant la generació d’energia fotovoltaica el màxim nombre d’hores del període d’irradiació solar. La instal·lació fotovoltaica està dissenyada per alimentar altres equipaments i edificis del Moll de Costa com els quatre Tinglados i els dos Refugis, on es troba el mateix Museu del Port de Tarragona.

Aquest nou sistema augmentarà la sostenibilitat i l’estalvi energètic i s’unirà a altres sistemes similars ja en funcionament en altres equipaments del Port de Tarragona. Actualment, el Port ja produeix energia elèctrica amb plaques fotovoltaiques en el sostre de l’edifici administratiu, a l’edifici del nou Punt d’Inspecció Fronterer (PIF), a les dependències de Duanes, a la Confraria de Pescadors i a l’edifici de la Policia Portuària.

A les imatges podeu veure una simulació del que serà una realitat en les setmanes vinents, amb gairebé 600 panells fotovoltaics que sumaran 263 KW de potència.

Comparteix

Més noticies