Aerotèrmia

Gaudeix a la teva llar d’un sistema de distribució de la calor adaptable a qualsevol font d’energia

El terme aerotèrmia està sens dubte de moda en el món de la climatització. Si recentment has canviat el teu sistema de calefacció o aire condicionat, segurament hauràs sentit parlar d’ella. Si estàs buscant un habitatge, probablement te n’hauran informat. Fins i tot encara que et mantinguis completament aïllat d’aquest món, possiblement en algun moment hagis sentit parlar d’aquesta tecnologia.

Què és l’aerotèrmia?

En el món de la climatització, l’aerotèrmia és bàsicament una tecnologia que utilitza principalment l’energia de l’aire per climatitzar els espais. En general, és considerada com una font d’energia neta i d’alta eficiència, de fet és considerada un sistema d’energia renovable.

Els seus principals usos són la climatització (tant aire condicionat com calefacció) i la producció d’aigua calenta sanitària.

Bombes de calor aerotèrmiques

La presència en el mercat de les bombes de calor aerotèrmiques ha crescut molt durant els últims anys.

Principalment, es posicionen com una alternativa a les calderes que utilitzen combustibles tradicionals com carbó, gas o gasoil. Quant al seu funcionament, els conceptes bàsics són similars a d’altres màquines d’aire condicionat: estan compostos per dues unitats, una exterior i una (o diverses) interior. No obstant això, en termes d’eficiència energètica, sí que hi ha una notable diferència.

Les bombes de calor amb aerotèrmia presenten un COP (Coeficient of Performance) molt alt, d’entorn del 4 o el 5 segons el fabricant. Què vol dir això? Que per cada kW / h d’electricitat que es consumeix amb aquest tipus d’equips es poden generar 4 o 5 kW / h tèrmics. És a dir, una ràtio sens dubte destacable.

Característiques principals

Obté la major part de l‘energia de l’aire (al voltant del 70%) i només una petita fracció de l’electricitat.

Presenten un alt nivell d’eficiència energètica i rendiment.

Són vàlides tant per l‘estiu com per l’hivern (aire condicionat i calefacció).

Els costos de manteniment són molt reduïts . No es generen residus ni fums.

No utilitzen combustibles fòssils i a més es proveeixen de tan sols un tipus d’energia

La instal·lació és normalment senzilla.

El retorn de la inversió es produeix en poc temps en la majoria dels casos.

Obrir xat
Hola 👋
Podem ajudar-li?