Avui es celebra el primer el Dia Internacional de l’Energia Neta

L’Assemblea General va proclamar el Dia Internacional de l’Energia Neta el 26 de gener a través de la resolució A/77/327, amb el propòsit de generar consciència i mobilitzar esforços cap a una transició justa i inclusiva cap a l’energia neta, en benefici de les persones i el planeta.

 

En aquesta mateixa data, es commemora la fundació de l’Agència Internacional d’Energies Renovables (IRENA) el 2009. IRENA, com a organisme intergovernamental global, va ser establerta per donar suport als països en els seus processos de transició energètica, actuant com a plataforma per a la cooperació internacional i oferint informació i anàlisi sobre tecnologies d’energia neta, innovació, polítiques, finances i inversió.

 

Aquí alguns punts clau sobre la importància de l’energia neta per a un futur sostenible:

 

  • Energia neta per a tothom: Afrontem el desafiament de proporcionar accés a energia neta sense deixar ningú enrere. És essencial per protegir el nostre planeta i garantir un desenvolupament equitatiu.
  • Lluita contra el canvi climàtic: En un món enfrontat al canvi climàtic, l’energia neta redueix emissions i porta electricitat a comunitats sense accés fiable a fonts d’energia. Actualment, 675 milions de persones viuen en foscor, 4 sobre 5 a Àfrica subsahariana.
  • Connexió crucial: L’energia neta està interconnectada amb el desenvolupament socioeconòmic i la sostenibilitat ambiental. Abordar problemes en comunitats vulnerables requereix aquesta connexió triple.
  • Impacte en la qualitat de vida: En àrees sense accés a energia neta, la manca de seguretat energètica obstaculitza l’educació, l’atenció mèdica i les oportunitats econòmiques. La dependència de combustibles fòssils perpetua la pobresa.
  • Desafiaments persistents: Tot i que la situació millora, no estem en camí de complir l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 7 per al 2030. Una de cada quatre persones continuarà utilitzant sistemes insegurs i ineficients si no actuem.

 

En aquest Dia Internacional de l’Energia Neta, Solcam reafirma el compromís actiu en la transició cap a fonts d’energia sostenible. Ens comprometem a participar de manera integral en la promoció i l’adopció d’energies netes contribuint a construir un futur més net i brillant.
Comparteix

Més noticies

Obrir xat
Hola 👋
Podem ajudar-li?