Consolidació i cerca d’igualtat al Montbike – Solcam Cycling Team, el primer equip de competició femení de la província de Tarragona

  • L’equip, fundat el 2015, va decidir apostar per la igualtat i formar l’equip femení el 2023.
  • Per a aquesta temporada, l’equip presenta 8 corredores a l’equip femení i 9 corredors al masculí.

 

Tarragona, març del 2024 – A l’Hotel Magnolia, Salou, per segon any consecutiu, el Montbike – Solcam Cycling Team, va presentar els seus corredors i patrocinadors per a la temporada 2024.

Consolidació i cerca d’igualtat al Montbike – Solcam Cycling Team, el primer equip de competició femení de la província de Tarragona.

L’equip, fundat el 2015, va decidir apostar per la igualtat i formar l’equip femení el 2023.

Per a aquesta temporada, l’equip presenta 8 corredores a l’equip femení i 9 corredors al masculí.

 

Tarragona, març del 2024 – A l’Hotel Magnolia, Salou, per segon any consecutiu, el Montbike – Solcam Cycling Team, va presentar els seus corredors i patrocinadors per a la temporada 2024.

L’equip, fundat fa vuit anys, va decidir el gener del 2023 comprometre’s per la igualtat i donar pas a la formació de l’equip femení. Per a aquest any tindrà 8 corredores de categories elit i màster en totes les modalitats, incloent-hi carretera, gravel, mountain bike, ciclocròs i pista que competiran en l’àmbit local, regional i estatal, inclosa Copa España.

Veure’l Cleiren, Fina Casas, Cristina Teixidó, Rosa Muixí, Natàlia Ortiz, Francisca Campos, Miriam Rodríguez i Angella Rodríguez seran les corredores que representaran l’equip aquesta temporada.

L’equip masculí, que correrà aquest any amb un nou disseny a l’equipació, tindrà corredors elit i màster, cobrint totes les modalitats. Estarà representat per Xavier Figuerola, Joan Carles Rosell, Xavier Alba, Ivan Dot, Esteve Almarxa, Adrià Cusidò, Jordi Morera, Oriol Martí i Aitor Pasarrius.

Per què formar un equip femení?

En aquestes dates es parla molt d‟igualtat, i precisament l‟esport és un dels àmbits on actualment continua havent-hi una àmplia separació entre gèneres. Així ho viu Maria Larroy, cofundadora de l’equip femení: “Aquest equip es va formar en qüestió d’una setmana, per dues mares, empresàries i esportistes que vam veure les dificultats que ens trobàvem al dia a dia en l’àmbit esportiu, per poder assolir objectius, i com tot a la vida, creiem que és més senzill arribar si ho fas envoltada de persones amb un objectiu comú, d’aquí sorgeix aquest equip. És increïblement gratificant veure com un any més, l’equip continua, format per persones veritablement ‘top’ que estan disposades a superar juntes.”

De la mateixa manera, Marc Segura, director general de Solcam, patrocinador principal de l’equip, ens recorda que cal mantenir l’enfocament i continuar treballant cap a l’objectiu de la igualtat: “Ens agrada el ciclisme i intentem integrar tothom. És crucial aplicar canvis en tots els àmbits, des de federacions fins a organitzacions i fins i tot empreses, que donen suport a aquest tipus d’iniciatives. Encara queda un llarg camí per recórrer i això és només el principi.”

Suport imprescindible per fer el projecte realitat

Un any més, l’equip comptarà amb tres patrocinadors principals, Montbike, botiga i taller de bicicletes ubicats a Montbrió. Julbo, una marca de la Vall de Jura, França, especialitzada en òptica esportiva. I Solcam, experts en autoconsum i fotovoltaica amb més de 20 anys d’experiència.Comparteix

Més noticies

Obrir xat
Hola 👋
Podem ajudar-li?