Quins permisos es necessiten per instal·lar plaques solars a casa?

En els darrers anys, la instal·lació de panells solars en habitatges s’ha convertit en una opció cada cop més popular per a aquells que volen aprofitar l’energia solar per reduir les factures d’electricitat i contribuir a la sostenibilitat del medi ambient. Abans d’instal·lar plaques solars a casa, és interessant conèixer el procés dels permisos necessaris, tant físics com legals i com tramitar-los adequadament. Explorarem els passos essencials per dur a terme una instal·lació solar residencial de manera fàcil, legal i segura.

El procés de sol·licitud de les plaques solars, incloent-hi els tràmits i permisos, és el següent:

  • Interès i sol·licitud del client a instal·lar plaques solars: El procés comença amb l’interès del propietari de l’habitatge a la instal·lació de panells solars i la sol·licitud de pressupost a Solcam Energia.
  • Disseny i estudi tècnic i econòmic (pressupost): Es realitzarà un estudi tècnic i econòmic per determinar la viabilitat del projecte. Això inclou un disseny adequat per a la instal·lació i un pressupost detallat.
  • Aprovació per part del client: Quan el propietari estigui satisfet amb el disseny i el pressupost, ha d’aprovar el projecte i donar llum verda per procedir amb la instal·lació.
  • Visita tècnica per confirmar la instal·lació: Es fa una visita tècnica al lloc d’instal·lació per confirmar que la informació proporcionada prèviament coincideixen amb el disseny proposat i s’adeqüen tots els detalls, tenint en compte aspectes com l’orientació i la inclinació del sostre, la qualitat de la coberta i la resistència estructural per garantir la seguretat i estabilitat de la instal·lació.
  • Sol·licitud i comunicació de la llicència i del permís a l’ajuntament: Un dels passos més importants en el procés és obtenir els permisos i les llicències necessaris. Aquests poden variar segons la ubicació geogràfica i les regulacions locals. En general, cal fer una comunicació específica per a la instal·lació de sistemes solars. Aquesta comunicació s’ha de presentar davant l’ajuntament o entitat municipal corresponent.
  • En cas d’haver-hi excedents en sòl no urbà per a qualsevol potència o instal·lacions de més de 15 kW en sòl urbà, notificar a la companyia distribuïdora sobre la seva intenció de connectar-se a la xarxa.

Un cop executada la instal·lació es notifica als organismes competents per a la legalització com a instal·lació elèctrica de generació i la seva inclusió al Registre d’Autoconsum.

A més d’aquests permisos específics, és important assegurar-se que la teva instal·lació compleixi totes les regulacions i normatives relacionades amb la seguretat elèctrica i l’eficiència energètica. A molts llocs, és possible que també puguis accedir a incentius i programes de suport estatals o autonòmics per a la instal·lació de sistemes solars residencials, per la qual cosa val la pena investigar aquestes oportunitats.

A Solcam Energia, entenem la importància de complir amb tots els requisits legals i permisos necessaris per a la instal·lació de plaques solars a casa teva. Ens comprometem a facilitar aquest procés als nostres clients i assegurar-nos que cada instal·lació es faci de manera legal i segura. El nostre equip d’experts s’encarrega d’investigar i conèixer a fons els requisits locals i les regulacions pertinents a la teva àrea, en línia amb els procediments de sol·licitud de permisos en diverses jurisdiccions i ens assegurem que cada projecte compleixi totes les normatives i codis de construcció aplicables.

 

 

Comparteix

Més noticies

Obrir xat
Hola 👋
Podem ajudar-li?