Comunitats Energètiques

A Solcam treballem les comunitats enerètiques amb una visió de futur que està transformant la manera com produïm, consumim i compartim energia de manera sostenible i col·laborativa.

Què són les comunitats energètiques?

Les Comunitats Energètiques són l'eina principal per fer realitat l'empoderament ciutadà al sector energètic i una forma d'organitzar-se entre la ciutadania, les pimes i/o les administracions locals, per decidir com produir, gestionar i utilitzar l'energia d'origen 100% renovable amb l'objectiu de beneficiar-se'n col·lectivament.

Cada comunitat energètica és diferent però a nivell legal la normativa europea, introdueix dos conceptes diferenciats amb un nexe comú de  comunitat energètica, que són, la Comunitat Ciutadana d’Energia (CCE) i la Comunitat d’Energies Renovables (CER).

Els dos models tenen en comú que han ser una entitat jurídica amb participació oberta i voluntària dels seus socis i la seva finalitat primordial és proporcionar beneficis mediambientals, econòmics i socials als seus membres. 

La diferència principal seria l’àmbit d’actuació i el paper que poden dur a terme dins el sector elèctric. 

Participar en una Comunitat Energètica té importants avantatges, dons permet una gestió molt eficient de l’energia que es genera i es consumeix, amb una menor dependència de les grans empreses energètiques. També l’impacte econòmic inicial és més baix per a cada soci ja que la inversió és fa conjuntament.

Cada vegada més se sent a parlar de les Comunitats Energètiques tant locals com industrials,  i des de Solcam us ajudarem a dissenyar, implementar i gestionar la creació del model de Comunitat Energètica que sigui més adient a les vostres necessitats.

Obrir xat
Hola 👋
Podem ajudar-li?