Quant és rendible posar plaques solars a Tarragona?

Et preguntes quant és rendible posar plaques solars a Tarragona? Si instal·lar plaques solars seria ajuda per reduir la teva despesa en electricitat? Efectivament, la resposta és sí. Tarragona, amb el clima assolellat, ofereix condicions ideals per aprofitar l’energia solar i gaudir dels beneficis econòmics que comporta aquesta inversió.

Alguns dels avantatges econòmics d’instal·lar plaques solars a Tarragona són els següents:

  1. Estalvi a la factura de llum:

El principal atractiu d’instal·lar plaques solars és l’estalvi econòmic. Segons el III Observatori Espanyol de l’Autoconsum Fotovoltaic, l’estalvi a la factura de la llum pot oscil·lar entre el 30% i el 80%, podent arribar a un 100% també amb instal·lació de bateries, com la bateria Tesla Powerwall, de la qual som instal·ladors acreditats. La quantitat exacta dependrà de la mida i l’orientació de les plaques, així com del consum d’energia de la teva llar.

  1. Generació d’ingressos:

Un altre dels avantatges econòmics és la possibilitat de generar ingressos venent l’excedent d’energia que no consumeixes. Aquesta possibilitat d’obtenir ingressos addicionals fa que la inversió en plaques solars sigui encara més atractiva.

Com hem comentat altres vegades, instal·lar plaques solars a Tarragona és una inversió que pots recuperar també a través de beneficis fiscals i subvencions per a autoconsum, per exemple, el govern ofereix ajudes i subvencions per fomentar l’ús d’energies renovables, així com bonificacions a l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), les quals podeu consultar aquí, o a l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO).

Tot i que el desemborsament inicial per instal·lar plaques solars varia segons les característiques de casa teva, s’estima que el preu mitjà és al voltant de 5.000 euros per a una instal·lació de 3.5 kW. Aquest cost es pot recuperar en aproximadament 5 o 6 anys, considerant els estalvis a la factura de llum. A més, les plaques solars tenen una vida útil d’uns vint-i-cinc anys i requereixen poc manteniment. Aquesta durabilitat i la baixa necessitat d’intervencions augmenten la rendibilitat a llarg termini, convertint la inversió inicial en una opció sostenible, i per descomptat, eficient.

Instal·lar plaques solars a Tarragona és una opció econòmicament viable i et brinda l’oportunitat de gaudir d’una energia neta i autònoma, contribuint alhora a la cura del medi ambient. Si vols obtenir més informació sobre com fer aquest pas cap a la sostenibilitat energètica, no dubtis a contactar amb el nostre equip, que t’assessorarà i indicarà les opcions que més s’ajustin.



Comparteix

Més noticies

Obrir xat
Hola 👋
Podem ajudar-li?